Je bent hier: Home » Blog » Welke iPhone heb ik?

Welke iPhone Heb Ik?

Na het lezen van deze blog zul je in één oogopslag een iPhone model kunnen herkennen, enkel door het uiterlijk! Wil je alleen even jouw iPhone model te weten komen? Ga dan verder naar optie 2, waarbij je via de instellingen je iPhone model te weten kunt komen d.m.v. het serienummer!

Het achterhalen van je iPhone model kan nog best wel eens verwarrend zijn. Je bent niet de enige die achteraf niet meer precies weet welke iPhone je nou bij de laatste abonnement verlenging hebt gekregen! Ach, wat doet ’t ertoe. Als je toch vertrouwd bent geraakt met het gebruik ervan, en alles verder in orde is dan zit je inderdaad helemaal goed!

In bepaalde gevallen is het echter wel handig om te weten welke iPhone model je hebt, of dat je dat althans snel kunt achterhalen. Bijvoorbeeld bij het online aanvragen van een reparatie, of om je iPhone op Marktplaats te koop aan te bieden!

Na het lezen van deze blog zul je in één oogopslag de iPhone model kunnen herkennen, enkel door even het uiterlijk te bekijken! Iets te ver gezocht? Dan kun je ook direct scrollen naar optie 2! Via de instellingen kun je een nummer overtypen en klaar ben je!

Optie 1: Gemakkelijk iPhone modellen kunnen onderscheiden

Welke iPhone heb ik: iPhone 5 en 5c homebutton
Een iPhone 5 of 5c herken je door het 'vierkantje' in de homebutton.

De iPhone 5 reeks

Een iPhone 5, 5c en 5s schelen qua uiterlijk niet veel van elkaar. Een iPhone 5c en SE kun je toch heel gemakkelijk herkennen! Al deze modellen hebben één ding gemeen: de afmeting. De iPhone 6 en alles daarboven hebben een grotere display.


Stap 1. 

Heeft je iPhone een wit gekleurde vierkant ingeprent in de Homeknop, zoals op de foto? Zo niet, ga dan naar stap 2. Als dat wel het geval is, en de achterkant van je iPhone is gemaakt van wit, blauw, groen, roze of geel plastic, dan is het een iPhone 5c. Is de achterkant niet van plastic en je hebt een vierkantje in je homebutton, dan is het een iPhone 5.

Stap 2. 

De 5s en SE hebben een transparante homeknop. Deze heeft een vingerscan / touch-id functie, iets wat de 5 en 5c niet heeft. Om de iPhone 5s en SE van elkaar te onderscheiden, kun je het best kijken naar de achterkant. Als daar vlak onder ‘iPhone’ een ‘SE’ staat, is het een iPhone SE. Zo niet, dan betreft het een iPhone 5s.


 

De iPhone 6 reeks

Stap 1. 

6 of 6s? Kijk of er op de achterkant een ‘s’ staat. Zie je geen ‘s’ staan vlak onder ‘iPhone’? Dan is het een 6 of 6 plus. Wel een ‘s’ betekent een 6s óf 6s plus.

Stap 2. 

Plus of normaal? Dit is erg intuïtief en niet met een ‘trucje’ te achterhalen. Als je eenmaal een Plus versie en een ‘standaard grootte’ naast elkaar hebt gezien, heb je het verschil voortaan direct door! Om dit te weten is het het gemakkelijkst om naar optie 2 te gaan.


 

De iPhone 7 reeks

De iPhone 7 is te herkennen aan een homeknop die niet als een ‘echte’ knop aanvoelt, maar eerder als een verlenging van de touchscreen. 

7 of 7 plus? Als er één ronde achter camera is, is het een iPhone 7. Een Plus is te herkennen door twee achter camera’s die ‘ovaalvormig’ zijn omringd!

De iPhone 8 reeks

Voor de iPhone 8 geldt exact hetzelfde als de iPhone 7!

Vooral bij de iPhone 5-serie is er enige verwarring is, juist omdat ze alle vier veel met elkaar gemeen hebben. Kon je er niet helemaal uit komen? Probeer de tweede optie of stuur gerust een appje!

Optie 2: iPhone model achterhalen met het serienummer

Een tweede manier om te achterhalen welke iPhone model je hebt, is het volgende… Ga naar Instellingen > Algemeen > Info en scroll naar beneden totdat je ‘Serienummer’ ziet staan en voer de combinatie van cijfers en letters in deze link in. Jouw iPhone model komt dan direct tevoorschijn. Je kunt op deze officiële pagina van Apple ook direct checken of je iPhone nog garantie heeft!

Het nummer kan je ook i.p.v. via de instellingen ook verkrijgen door *#06# te bellen. Het kan ook zo zijn dat je niet meer bij de instellingen kunt komen, omdat je iPhone bijvoorbeeld niet meer aangaat. Dan zul je je IMEI nummer handmatig moeten achterhalen. Deze vind je of op de achterkant van je iPhone helemaal onder (in het klein), of op de simkaart houder. Haal de simkaart houder uit je telefoon d.m.v. een pinnetje of naald. Op de achterkant van deze houder zie je in het héél klein een nummer staan; die moet je hebben! Zodra je dat nummer in de vermeldde pagina invoert, kom je te weten welke iPhone je hebt!

Liked the page? Please spread the word 😉